Мања слова Већа слова РССУСПНФТ

аспн

Вијести

04.12.2018.

Представници Црне Горе на 57. Пленарном засиједању Комитета експерата за евалуацију мјера против Прања новца и Финансирања тероризма – Манивал

Представници Црне Горе на 57. Пленарном засиједању Комитета експерата за евалуацију мјера против Прања новца и Финансирања тероризма – Манивал На маргинама 57. Пленарног засиједања Комитета експерата за евалуацију мјера против Прања новца и Финансирања тероризма – Манивал, које се одржава у Савјету Европе у Стразбуру, у периоду од 04.12 до 07.12.2018 год., а којем присуствује делегација Црне Горе , на челу са Веском Лекићем, директором Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма (УСПНФТ), одлучено је да се Црна Гора повуче из примјене корака 2, као и комплетне процедуре за побољшање усаглашености и да се врати у процедуру редовног праћења извјештаја до јула мјесеца 2019 године.

15.11.2018.

ПРЕДСТАВНИЦИ ЦРНЕ ГОРЕ НА 29. ПЛЕНАРНОМ ЗАСИЈЕДАЊУ ЕАГ ГРУПЕ

ПРЕДСТАВНИЦИ ЦРНЕ ГОРЕ НА 29. ПЛЕНАРНОМ ЗАСИЈЕДАЊУ ЕАГ ГРУПЕ

Представници Црне Горе, директор Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма Веско Лекић и помоћник директора Радомир Тодоровић учествују на 29. Пленарном засиједању ЕАГ-а (Евро-азијска група за борбу против прања новца и финансирања тероризма). Поменуто засиједање се одржава у Минску, Бјелорусији, у периоду од 12. до 16. новембра 2018. године.

01.11.2018.

УНАПРЕЂЕНЕ УСКЛАЂЕНОСТИ СИСТЕМА СПН/ФТ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ

Париз, Француска, 19. октобар 2018. године - Као дио континуиране провјере усклађености са стандардима у области СПН/ФТ, ФАТФ је идентификовао сљедеће државе са стратешким недостацима у области СПН/ФТ, у циљу чијег отклањања су израдиле акционе планове у сарадњи са ФАТФ. Иако је у свакој држави ситуација различита, свака држава се у писаној форми обавезала на високом политичком нивоу да ће радити на рјешавању препознатих недостатака. ФАТФ поздравља овакав вид обавезивања.

01.11.2018.

Јавно саопштење ФАТФ од 19.10.2017. године

Париз, Француска, 19. Октобар 2018. године - Радна група за финансијске мјере у борби против прања новца (Финанциал Ацтион Таск Форце - ФАТФ) је тијело одговорно за успостављање глобалних стандарда у области спречавања прања новца и финансирања тероризма (СПН/ФТ). У циљу заштите медународног финансијског система од ризика које са собом носе прање новца и финансирање тероризма, и подстицања што веће усклађености са стандардима за борбу против прања новца и финансирања тероризма, ФАТФ је идентификовао државе које имају стратешке недостатке и са њима ради на отклањању тих недостатака који представљају ризик по међународни финансијски систем.

04.10.2018.

Регионална конференција шефова финансијско-обавјештајних служби у Мостару, Босна и Херцеговина

У Мостару се, у периоду од 3. до 4. октобра, одржава регионална конференција шефова финансијско-обавјештајних служби из региона, под покровитељством УНОДЦ-а.

27.09.2018.

- 25. Пленарно засиједање Егмонт групе у Аустралији-

Директор Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма Веско Лекић присуствује на 25.Пленарном засиједању Егмонт групе, који се одржава у Сиднеју, Аустралија(23.-28.септембра). На маргинама поменутог засиједања потписан је споразум о сарадњи са финансијско обавјештајном службом Бангладеша. У досадашњем периоду Управа је потписала споразуме о размјени финансијско обавјештајних података са 35 држава чланица Егмонт-а.

17.08.2018.

Закон о спрјечавању прања новца и финансирања тероризма

Овдје можете преузети Закон о спрјечавању прања новца и финансирања тероризма од 06.07.2018 године.

05.07.2018.

Јавно саопштење ФАТФ од 29. јуна 2018

Париз, Француска, 29. јун 2018. године - Радна група за финансијске мјере у борби против прања новца (Финанциал Ацтион Таск Форце - ФАТФ) је тијело одговорно за успостављање глобалних стандарда у области спречавања прања новца и финансирања тероризма (СПН/ФТ). У циљу заштите медународног финансијског система од ризика које са собом носе прање новца и финансирање тероризма, и подстицања што веће усклађености са стандардима за борбу против прања новца и финансирања тероризма, ФАТФ је идентификовао државе које имају стратешке недостатке и са њима ради на отклањању тих недостатака који представљају ризик по међународни финансијски систем.

05.07.2018.

Унапредјење ускладјености система СПНФТ - 29.06.2018.

Париз, Француска, 29. јун 2018. године - Као дио континуиране провјере усклађености са стандардима у области СПН/ФТ, ФАТФ је идентификовао сљедеће државе са стратешким недостацима у области СПН/ФТ, у циљу чијег отклањања су ове државе израдиле акционе планове у сарадњи са ФАТФ. Иако је у свакој држави ситуација различита, свака држава се у писаној форми обавезала на високом политичком нивоу да ће радити на рјешавању препознатих недостатака. ФАТФ поздравља овакав вид обавезивања.