Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
27.05.2016

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ

Обавјештавамо обвезнике да је у току завршна фаза развоја и имплементације новог софтвера за потребе Управе за спрјечавање прања новца и финасирања тероризма. Наиме, нови софтвер, чија је израда омогућена кроз ИПА пројекат “Подршка ЕУ владавини права“ (ЕУРОЛ), ће знатно унаприједити и убрзати комуникацију између Управе и обвезника, и донијети извјесне новине у начину извјештавања, међу којима су најзначајније: • Могућност електронског извјештавања о трансакцијама за све врсте обвезника попуњавањем електронског обрасца или уплоадом XМЛ фајла са трансакцијама • Сигурна размјена докумената (хттпс доwнлоад и уплоад) уз пријем потврда о успјешно примљеним или послатим документима, и нотификацијама о пристиглим документима на е-маил • Приступ wеб порталу Управе уз коришћење дигиталног цертификата, корисничког имена и лозинке12.05.2016.

Обавјештење о измјенама у листи санкција УН

Обавјештење о измјенама у листи санкција УН

Овдје можети преузети ноту предсједавајућег Комитета Савјета безбједности Уједињених нација за санкције према Либији којом се обавјештава о измјенама у листама физичких и правних лица према којима су изречене рестриктивне мјере замрзавања имовине, забране путовања и друге мјере које се односе на незаконити извоз сирове нафте из Либије.УСПНФТ

аспн

Актуелности

27.05.2016.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ

Обавјештавамо обвезнике да је у току завршна фаза развоја и имплементације новог софтвера за потребе Управе за спрјечавање прања новца и финасирања тероризма. Наиме, нови софтвер, чија је израда омогућена кроз ИПА пројекат “Подршка ЕУ владавини права“ (ЕУРОЛ), ће знатно унаприједити и убрзати комуникацију између Управе и обвезника, и донијети извјесне новине у начину извјештавања, међу којима су најзначајније: • Могућност електронског извјештавања о трансакцијама за све врсте обвезника попуњавањем електронског обрасца или уплоадом XМЛ фајла са трансакцијама • Сигурна размјена докумената (хттпс доwнлоад и уплоад) уз пријем потврда о успјешно примљеним или послатим документима, и нотификацијама о пристиглим документима на е-маил • Приступ wеб порталу Управе уз коришћење дигиталног цертификата, корисничког имена и лозинке

више...
12.05.2016.

Обавјештење о измјенама у листи санкција УН

Овдје можети преузети ноту предсједавајућег Комитета Савјета безбједности Уједињених нација за санкције према Либији којом се обавјештава о измјенама у листама физичких и правних лица према којима су изречене рестриктивне мјере замрзавања имовине, забране путовања и друге мјере које се односе на незаконити извоз сирове нафте из Либије.

више...
11.05.2016.

- Истраживањем Базелског Института за управљање добро позициониран индекс ризика од прања новца И финансирања тероризма у Црној Гори -

Приликом истраживања од стране Базелског Института за управљање, извршеног на основу усклађености са стандардима у спрјечавању прања новца и финансирања тероризма и другим категоријама ризика, као што су финансијски прописи, јавна транспарентност, корупција и владавина права приказан је индекс укупног нивоа ризика једне земље од ПН/ФТ. Према наведеном Црна Гора се налази на високој позицији ранг листе поменутог истраживања. Наиме, од 152 оцијењене државе, само 30 земаља су боље рангиране од Црне Горе.

више...
21.04.2016.

Организован семинар на тему "Захтјеви регулативе и могућност унапређења сарадње пословних субјеката Црне Горе у борби против прања новца и финансирања тероризма"

Организован семинар на тему "Захтјеви регулативе и могућност унапређења сарадње пословних субјеката Црне Горе у борби против прања новца и финансирања тероризма"

Управа за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма Црне Горе је, 25. Марта 2016.г., у сарадњи са Институтом интерних ревизора Црне Горе организовала Семинар на тему "Захтјеви регулативе и могућност унапређења сарадње пословних субјеката Црне Горе у борби против прања новца и финансирања тероризма".

више...
20.04.2016.

-Одржане обуке за банкарски сектор из области спрјечавања прања новца и финансирања тероризма -

Управа за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма је у оквиру ЕУРОЛ пројекта, који је реализован у сарадњи са НИ-ЦО (Организацијом за међународну сарадњу Сјеверне Ирске), организовала обуке за банкарски сектор у Црној Гори. Наиме, започете су полудневне обуке, планиране појединачно за све црногорске банаке и њихове службенике.

више...