Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
27.05.2016

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ

Обавјештавамо обвезнике да је у току завршна фаза развоја и имплементације новог софтвера за потребе Управе за спрјечавање прања новца и финасирања тероризма. Наиме, нови софтвер, чија је израда омогућена кроз ИПА пројекат “Подршка ЕУ владавини права“ (ЕУРОЛ), ће знатно унаприједити и убрзати комуникацију између Управе и обвезника, и донијети извјесне новине у начину извјештавања, међу којима су најзначајније: • Могућност електронског извјештавања о трансакцијама за све врсте обвезника попуњавањем електронског обрасца или уплоадом XМЛ фајла са трансакцијама • Сигурна размјена докумената (хттпс доwнлоад и уплоад) уз пријем потврда о успјешно примљеним или послатим документима, и нотификацијама о пристиглим документима на е-маил • Приступ wеб порталу Управе уз коришћење дигиталног цертификата, корисничког имена и лозинке20.06.2016.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ О ПОЧЕТКУ РАДА НОВОГ ПОРТАЛА УПРАВЕ

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ О ПОЧЕТКУ РАДА НОВОГ ПОРТАЛА УПРАВЕ

Обавјештавамо обвезнике да ће нови wеб портал Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма за извјештавање о готовинским трансакцијама у износу од најмање 15 000 еура и сумњивим трансакцијама почети са радом 4.јула 2016. године.УСПНФТ

аспн

Актуелности

20.06.2016.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ О ПОЧЕТКУ РАДА НОВОГ ПОРТАЛА УПРАВЕ

Обавјештавамо обвезнике да ће нови wеб портал Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма за извјештавање о готовинским трансакцијама у износу од најмање 15 000 еура и сумњивим трансакцијама почети са радом 4.јула 2016. године.

више...
14.06.2016.

Санкције према Сјеверној Кореји

Овдје можете преузети Резолуцију 2270 Савјета безбједности Уједињених нација која се односи на санкције према Демократској Народној Републици Кореји.

више...
14.06.2016.

Укидање санкција према Либерији

Савјет безбједности Уједињених нација усвојио је Резолуцију 2288 (2016) којом је укинут санкциони режим према Либерији укључујући и санкције на оружје, које су остале на снази након постепеног ублажавања мјера ограничења. Такође, овом Резолуцијом укинут је мандат Комитету СБ-а успостављен Резолуцијом 1521 (2003) и Панелу експерата задуженом за надгледање примјене санкција према Либерији.

више...
09.06.2016.

-Представници Црне Горе на 24. Пленарном засиједању ЕАГ групе-

-Представници Црне Горе на 24. Пленарном засиједању ЕАГ групе-

Представници Црне Горе, директор Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма Веско Лекић и помоћник директора Радомир Тодоровић учествују на 24. Пленарном засиједању ЕАГ-а (Евро-азијска група за борбу против прања новца и финансирања тероризма ). Поменуто засиједање се одржава у Астани, Казахстан, у периоду од 06. до 10. јуна 2016.године.

више...
27.05.2016.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ

Обавјештавамо обвезнике да је у току завршна фаза развоја и имплементације новог софтвера за потребе Управе за спрјечавање прања новца и финасирања тероризма. Наиме, нови софтвер, чија је израда омогућена кроз ИПА пројекат “Подршка ЕУ владавини права“ (ЕУРОЛ), ће знатно унаприједити и убрзати комуникацију између Управе и обвезника, и донијети извјесне новине у начину извјештавања, међу којима су најзначајније: • Могућност електронског извјештавања о трансакцијама за све врсте обвезника попуњавањем електронског обрасца или уплоадом XМЛ фајла са трансакцијама • Сигурна размјена докумената (хттпс доwнлоад и уплоад) уз пријем потврда о успјешно примљеним или послатим документима, и нотификацијама о пристиглим документима на е-маил • Приступ wеб порталу Управе уз коришћење дигиталног цертификата, корисничког имена и лозинке

више...