Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
27.05.2016

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ

Обавјештавамо обвезнике да је у току завршна фаза развоја и имплементације новог софтвера за потребе Управе за спрјечавање прања новца и финасирања тероризма. Наиме, нови софтвер, чија је израда омогућена кроз ИПА пројекат “Подршка ЕУ владавини права“ (ЕУРОЛ), ће знатно унаприједити и убрзати комуникацију између Управе и обвезника, и донијети извјесне новине у начину извјештавања, међу којима су најзначајније: • Могућност електронског извјештавања о трансакцијама за све врсте обвезника попуњавањем електронског обрасца или уплоадом XМЛ фајла са трансакцијама • Сигурна размјена докумената (хттпс доwнлоад и уплоад) уз пријем потврда о успјешно примљеним или послатим документима, и нотификацијама о пристиглим документима на е-маил • Приступ wеб порталу Управе уз коришћење дигиталног цертификата, корисничког имена и лозинке
УСПНФТ

аспн

Актуелности

04.10.2018.

-Регионална конференција шефова финансијско-обавјештајних служби у Мостару, Босна и Херцеговина-

У Мостару се, у периоду од 3. до 4. октобра, одржава регионална конференција шефова финансијско-обавјештајних служби из региона, под покровитељством УНОДЦ-а.

више...
27.09.2018.

- 25. Пленарно засиједање Егмонт групе у Аустралији-

Директор Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма Веско Лекић присуствује на 25.Пленарном засиједању Егмонт групе, који се одржава у Сиднеју, Аустралија(23.-28.септембра). На маргинама поменутог засиједања потписан је споразум о сарадњи са финансијско обавјештајном службом Бангладеша. У досадашњем периоду Управа је потписала споразуме о размјени финансијско обавјештајних података са 35 држава чланица Егмонт-а.

више...
17.08.2018.

Закон о спрјечавању прања новца и финансирања тероризма

Овдје можете преузети Закон о спрјечавању прања новца и финансирања тероризма од 06.07.2018 године.

Download више...
05.07.2018.

Јавно саопштење ФАТФ од 29. јуна 2018

Париз, Француска, 29. јун 2018. године - Радна група за финансијске мјере у борби против прања новца (Финанциал Ацтион Таск Форце - ФАТФ) је тијело одговорно за успостављање глобалних стандарда у области спречавања прања новца и финансирања тероризма (СПН/ФТ). У циљу заштите медународног финансијског система од ризика које са собом носе прање новца и финансирање тероризма, и подстицања што веће усклађености са стандардима за борбу против прања новца и финансирања тероризма, ФАТФ је идентификовао државе које имају стратешке недостатке и са њима ради на отклањању тих недостатака који представљају ризик по међународни финансијски систем.

Download више...