Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
27.05.2016

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ

Обавјештавамо обвезнике да је у току завршна фаза развоја и имплементације новог софтвера за потребе Управе за спрјечавање прања новца и финасирања тероризма. Наиме, нови софтвер, чија је израда омогућена кроз ИПА пројекат “Подршка ЕУ владавини права“ (ЕУРОЛ), ће знатно унаприједити и убрзати комуникацију између Управе и обвезника, и донијети извјесне новине у начину извјештавања, међу којима су најзначајније: • Могућност електронског извјештавања о трансакцијама за све врсте обвезника попуњавањем електронског обрасца или уплоадом XМЛ фајла са трансакцијама • Сигурна размјена докумената (хттпс доwнлоад и уплоад) уз пријем потврда о успјешно примљеним или послатим документима, и нотификацијама о пристиглим документима на е-маил • Приступ wеб порталу Управе уз коришћење дигиталног цертификата, корисничког имена и лозинке07.09.2017.

ПРАВИЛНИК УСПНФТ- за спровођење поступака за набавку мале вриједности

ПРАВИЛНИК УСПНФТ- за спровођење поступака за набавку мале вриједности

На основу члана 30 став 1 Закона о јавним набавкама („Службени лист РЦГ”, број 42/11, 57/14, 28/15 и 42/17), Правилника о садржају акта и обрасцима за спровођење набавке мале вриједности („Службени лист РЦГ“ број 49/17), директор Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма доноси:УСПНФТ

аспн

Актуелности

07.09.2017.

ПРАВИЛНИК УСПНФТ- за спровођење поступака за набавку мале вриједности

На основу члана 30 став 1 Закона о јавним набавкама („Службени лист РЦГ”, број 42/11, 57/14, 28/15 и 42/17), Правилника о садржају акта и обрасцима за спровођење набавке мале вриједности („Службени лист РЦГ“ број 49/17), директор Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма доноси:

Download више...
21.08.2017.

Обавјештење о измјенама у листи санкција УН

Обавјештење о измјенама у листи санкција УН Овдје можети преузети ноту предсједавајућег Комитета Савјета безбједности Уједињених нација за санкције према ИСИЛ-у и Ал Каиди, којом се обавјештава о измјенама на листама физичких и правних лица која су предмет забране путовања и/или замрзавања имовине. НАПОМЕНА: У циљу досљедне и потпуне имплементације санкционих режима Савјета безбједности УН, потребно је редовно провјеравати званичне веб сајтове комитета за санкције (www.ун.орг/сц/цоммиттеес) који садрже ажуриране листе физичких и правних лица која подлијежу санкционом режиму.

Download више...
10.07.2017.

Јавно саопштење ФАТФ од 23.06.2017. године

Валенсија, Шпанија, 23. јун 2017. године - Радна група за финансијске мјере у борби против прања новца (Финанциал Ацтион Таск Форце - ФАТФ) је тијело одговорно за успостављање глобалних стандарда у области спречавања прања новца и финансирања тероризма (СПН/ФТ). У циљу заштите медународног финансијског система од ризика које са собом носе прање новца и финансирање тероризма, и подстицања што веће усклађености са стандардима за борбу против прања новца и финансирања тероризма, ФАТФ је идентификовао државе које имају стратешке недостатке и са њима ради на отклањању тих недостатака који представљају ризик по међународни финансијски систем.

Download више...
10.07.2017.

УНАПРЕЂЕНЕ УСКЛАЂЕНОСТИ СИСТЕМА СПН/ФТ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ

Валенсија, 23. јун 2017. године - Као дио континуиране провјере усклађености са стандардима у области СПН/ФТ, ФАТФ је идентификовао сљедеће државе са стратешким недостацима у области СПН/ФТ, у циљу чијег отклањања су израдиле акционе планове у сарадњи са ФАТФ. Иако је у свакој држави ситуација различита, свака држава се у писаној форми обавезала на високом политичком нивоу да ће радити на рјешавању препознатих недостатака. ФАТФ поздравља овакав вид обавезивања.

Download више...
10.07.2017.

Јун 2017 Листа држава које не примјењују стандарде у области СПН-ФТ

Листа држава које не примјењују, или у недовољној мјери примјењују, стандарде у области СПН/ФТ У складу са Чланом 23 (3) Закона о спрјечавању прања новца и финансирања тероризма, Управа за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма објављује Листу држава које, на основу података међународних организација, не примјењују стандарде у области спречавања прања новца и финансирања тероризма: Демократска Народна Република Кореја (ДНРК) Поред тога, ФАТФ је упутио позив државана чланицама и другим државама да примјењују продубљене мјере провјере идентитета и праћења пословања клијента (ЦДД мјере) пропорционално ризицима који проистичу из недостатака у вези са Ираном. Државе у чијим су системима спречавања прања новца и финансирања тероризма утврђени извјесни стратешки недостаци и чији напредак подлијеже континуираном надзору од стране ФАТФ-а: Босна и Херцеговина Етиопија Ирак Сирија Уганда Вануату Јемен

Download више...