Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
27.05.2016

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ

Обавјештавамо обвезнике да је у току завршна фаза развоја и имплементације новог софтвера за потребе Управе за спрјечавање прања новца и финасирања тероризма. Наиме, нови софтвер, чија је израда омогућена кроз ИПА пројекат “Подршка ЕУ владавини права“ (ЕУРОЛ), ће знатно унаприједити и убрзати комуникацију између Управе и обвезника, и донијети извјесне новине у начину извјештавања, међу којима су најзначајније: • Могућност електронског извјештавања о трансакцијама за све врсте обвезника попуњавањем електронског обрасца или уплоадом XМЛ фајла са трансакцијама • Сигурна размјена докумената (хттпс доwнлоад и уплоад) уз пријем потврда о успјешно примљеним или послатим документима, и нотификацијама о пристиглим документима на е-маил • Приступ wеб порталу Управе уз коришћење дигиталног цертификата, корисничког имена и лозинке
УСПНФТ

аспн

Актуелности

01.12.2016.

Регионална конференција ФОС-ова из региона, под покровитељством ОЕБС-а (01.-02.12.2016. године)

Регионална конференција ФОС-ова из региона, под покровитељством ОЕБС-а (01.-02.12.2016. године)

У Будви се од 01. до 02.12.2016. године одржава Регионална конференција ФОС-ова из региона, под покровитељством ОЕБС-а. На конференцији ће бити ријечи о следећим темама:

више...
14.11.2016.

УНАПРЕЂЕНЕ УСКЛАЂЕНОСТИ СИСТЕМА СПН/ФТ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ

Париз, 21. октобар 2016. године - Као дио континуиране контроле усклађености са стандардима у области СПН/ФТ, ФАТФ је до сада идентификовао сљедеће државе са стратешким недостацима у области СПН/ФТ, у циљу чијег отклањања су оне израдиле акционе планове у сарадњи са ФАТФ. Иако се ситуација разликује између држава, свака држава се у писаној форми обавезала на високом политичком нивоу да ће радити на рјешавању препознатих недостатака. ФАТФ поздравља овакав вид обавезивања.

више...
14.11.2016.

Јавно саопштење ФАТФ од 21.10.2016. године

Париз, 21.10.2016 - Радна група за финансијске мјере у борби против прања новца (Финанциал Ацтион Таск Форце - ФАТФ) је тијело одговорно за успостављање глобалних стандарда у области спречавања прања новца и финансирања тероризма (СПН/ФТ). У циљу заштите медународног финансијског система од ризика које са собом носе прање новца и финансирање тероризма, и подстицања што веће усклађености са стандардима за борбу против прања новца и финансирања тероризма, ФАТФ је идентификовао државе које имају стратешке недостатке и са којима ради на отклањању тих недостатака који представљају ризик по међународни финансијски систем.

више...
10.11.2016.

-Представници Црне Горе на 25. Пленарном засиједању ЕАГ групе-

-Представници Црне Горе на 25. Пленарном засиједању ЕАГ групе-

Представници Црне Горе присуствују на 25. Пленарном засиједању ЕАГ-а (Евро-азијска група за борбу против прања новца и финансирања тероризма), а наведено засиједање одржава се у Њу Делхију, Индија, у периоду од 7. до 11. новембра. Делегацију Црне Горе представљају директор Управе за спрјечавање прања новца и финансирања тероризма Веско Лекић и помоћник директора Радомир Тодоровић.

више...