Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
27.05.2016

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ОБВЕЗНИКЕ

Обавјештавамо обвезнике да је у току завршна фаза развоја и имплементације новог софтвера за потребе Управе за спрјечавање прања новца и финасирања тероризма. Наиме, нови софтвер, чија је израда омогућена кроз ИПА пројекат “Подршка ЕУ владавини права“ (ЕУРОЛ), ће знатно унаприједити и убрзати комуникацију између Управе и обвезника, и донијети извјесне новине у начину извјештавања, међу којима су најзначајније: • Могућност електронског извјештавања о трансакцијама за све врсте обвезника попуњавањем електронског обрасца или уплоадом XМЛ фајла са трансакцијама • Сигурна размјена докумената (хттпс доwнлоад и уплоад) уз пријем потврда о успјешно примљеним или послатим документима, и нотификацијама о пристиглим документима на е-маил • Приступ wеб порталу Управе уз коришћење дигиталног цертификата, корисничког имена и лозинке14.03.2017.

Јавно саопштење ФАТФ од 24.02.2017. године

Јавно саопштење ФАТФ од 24.02.2017. године

Париз, Француска 24. фебруар 2017. године - Радна група за финансијске мјере у борби против прања новца (Финанциал Ацтион Таск Форце - ФАТФ) је тијело одговорно за успостављање глобалних стандарда у области спречавања прања новца и финансирања тероризма (СПН/ФТ). У циљу заштите медународног финансијског система од ризика које са собом носе прање новца и финансирање тероризма, и подстицања што веће усклађености са стандардима за борбу против прања новца и финансирања тероризма, ФАТФ је идентификовао државе које имају стратешке недостатке и са којима ради на отклањању тих недостатака који представљају ризик по међународни финансијски систем.УСПНФТ

аспн

Актуелности

27.03.2017.

Продужена примјена рестриктивних мјера у односу на дјеловања која подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине

Обавјештавамо да је примјена рестриктивних мјера уведених од стране ЕУ у односу на дјеловања која подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине продужена до 15. септембра 2017. године. Одлука Савјета ЕУ којом се продужава важење горе поменутих рестриктивних мјера предвиђа и брисање два лица са листе лица према којима су изречене рестриктивне мјере.

Download више...
23.03.2017.

Обавјештење о измјенама у листи санкција УН

Овдје можети преузети ноту предсједавајућег Комитета Савјета безбједности Уједињених нација којом се, на основу резолуција 1267(1999), 1989 (2011) и 2253 (2015) које се односе на ИСИЛ, Ал Каиду и с њима повезаним појединцима, групама, субјектима и ентитетима, обавјештава о измјенама на листама физичких и правних лица према којима се примјењују рестриктивне мјере у складу са параграфом 2 резолуције 2253 (2015).

Download више...
23.03.2017.

Обавјештење о измјенама у листи санкција УН

Овдје можети преузети ноту предсједавајућег Комитета Савјета безбједности Уједињених нација којом се, на основу резолуције 1518 (2003), обавјештава о измјенама на листама физичких и правних лица према којима се примјењују рестриктивне мјере у складу са параграфима 19 и 23 резолуције 1483 (2003).

Download више...
16.03.2017.

Продужена примјена рестриктивних мјера уведених поводом ситуације у Украјини

Обавјештавамо да је примјена рестриктивних мјера уведених од стране ЕУ поводом ситуације у Украјини продужена до 6. марта 2018. године. Одлука Савјета ЕУ којом се продужава важење горе поменутих рестриктивних мјера предвиђа и брисање једног лица са листе лица према којима су изречене рестриктивне мјере.

више...
14.03.2017.

УНАПРЕЂЕНЕ УСКЛАЂЕНОСТИ СИСТЕМА СПН/ФТ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ

Париз, Француска, 24. фебруар 2017. године - Као дио континуиране контроле усклађености са стандардима у области СПН/ФТ, ФАТФ је идентификовао сљедеће државе са стратешким недостацима у области СПН/ФТ, у циљу чијег отклањања су оне израдиле акционе планове у сарадњи са ФАТФ. Иако се ситуација разликује између држава, свака држава се у писаној форми обавезала на високом политичком нивоу да ће радити на рјешавању препознатих недостатака. ФАТФ поздравља овакав вид обавезивања.

више...