Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
27.05.2016

OBAVJEŠTENJE ZA OBVEZNIKE

Obavještavamo obveznike da je u toku završna faza razvoja i implementacije novog softvera za potrebe Uprave za sprječavanje pranja novca i finasiranja terorizma. Naime, novi softver, čija je izrada omogućena kroz IPA projekat “Podrška EU vladavini prava“ (EUROL), će znatno unaprijediti i ubrzati komunikaciju između Uprave i obveznika, i donijeti izvjesne novine u načinu izvještavanja, među kojima su najznačajnije: • Mogućnost elektronskog izvještavanja o transakcijama za sve vrste obveznika popunjavanjem elektronskog obrasca ili uploadom XML fajla sa transakcijama • Sigurna razmjena dokumenata (https download i upload) uz prijem potvrda o uspješno primljenim ili poslatim dokumentima, i notifikacijama o pristiglim dokumentima na e-mail • Pristup web portalu Uprave uz korišćenje digitalnog certifikata, korisničkog imena i lozinke27.07.2016.

Obavještenje o izmjenama u listi sankcija UN

Obavještenje o izmjenama u listi sankcija UN

Ovdje možeti preuzeti note predsjedavajućeg Komiteta Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija za sankcije prema ISIL-u i Al-Kaidi kojima se obavještava o izmjenama u listama fizičkih i pravnih lica prema kojima se primjenjuju sankcije UN-a uvedene rezolucijom 1267.USPNFT

aspn

Aktuelnosti

27.07.2016.

Obavještenje o izmjenama u listi sankcija UN

Ovdje možeti preuzeti note predsjedavajućeg Komiteta Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija za sankcije prema ISIL-u i Al-Kaidi kojima se obavještava o izmjenama u listama fizičkih i pravnih lica prema kojima se primjenjuju sankcije UN-a uvedene rezolucijom 1267.

više...
06.07.2016.

Produženje važenja restriktivnih mjera s obzirom na djelovanja Rusije kojima se destabilizuje situacija u Ukrajini

Produženje važenja restriktivnih mjera s obzirom na djelovanja Rusije kojima se destabilizuje situacija u Ukrajini U skladu sa sa Odlukom o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera utvrđenih odlukama Savjeta Evropske unije s obzirom na djelovanja Rusije kojima se destabilizuje situacija u Ukrajini (, „Sl. list CG'", br. 3/16 i 18/16) obavještavamo da je primjena restriktivnih mjera uvedenih ovom Odlukom produžena do 31. Januara 2017.godine.

više...
05.07.2016.

Produženje važenja restriktivnih mjera kao odgovor na nezakonitu aneksiju Krima i Sevastopolja

Produženje važenja restriktivnih mjera kao odgovor na nezakonitu aneksiju Krima i Sevastopolja U skladu sa sa Odlukom o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera utvrđenih odlukama Savjeta Evropske unije kao odgovor na nezakonitu aneksiju Krima i Sevastopolja ( Odluka objavljena u „Sl. list CG'", br. 6/16 i 37/16) obavještavamo da je primjena restriktivnih mjera uvedenih ovom Odlukom produžena do 23. juna 2017.godine.

više...
20.06.2016.

OBAVJEŠTENJE ZA OBVEZNIKE O POČETKU RADA NOVOG PORTALA UPRAVE

Obavještavamo obveznike da će novi web portal Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma za izvještavanje o gotovinskim transakcijama u iznosu od najmanje 15 000 eura i sumnjivim transakcijama početi sa radom 4.jula 2016. godine.

više...
14.06.2016.

Sankcije prema Sjevernoj Koreji

Ovdje možete preuzeti Rezoluciju 2270 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija koja se odnosi na sankcije prema Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji.

više...