Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
27.05.2016

OBAVJEŠTENJE ZA OBVEZNIKE

Obavještavamo obveznike da je u toku završna faza razvoja i implementacije novog softvera za potrebe Uprave za sprječavanje pranja novca i finasiranja terorizma. Naime, novi softver, čija je izrada omogućena kroz IPA projekat “Podrška EU vladavini prava“ (EUROL), će znatno unaprijediti i ubrzati komunikaciju između Uprave i obveznika, i donijeti izvjesne novine u načinu izvještavanja, među kojima su najznačajnije: • Mogućnost elektronskog izvještavanja o transakcijama za sve vrste obveznika popunjavanjem elektronskog obrasca ili uploadom XML fajla sa transakcijama • Sigurna razmjena dokumenata (https download i upload) uz prijem potvrda o uspješno primljenim ili poslatim dokumentima, i notifikacijama o pristiglim dokumentima na e-mail • Pristup web portalu Uprave uz korišćenje digitalnog certifikata, korisničkog imena i lozinke20.06.2016.

OBAVJEŠTENJE ZA OBVEZNIKE O POČETKU RADA NOVOG PORTALA UPRAVE

OBAVJEŠTENJE ZA OBVEZNIKE O POČETKU RADA NOVOG PORTALA UPRAVE

Obavještavamo obveznike da će novi web portal Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma za izvještavanje o gotovinskim transakcijama u iznosu od najmanje 15 000 eura i sumnjivim transakcijama početi sa radom 4.jula 2016. godine.USPNFT

aspn

Aktuelnosti

20.06.2016.

OBAVJEŠTENJE ZA OBVEZNIKE O POČETKU RADA NOVOG PORTALA UPRAVE

Obavještavamo obveznike da će novi web portal Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma za izvještavanje o gotovinskim transakcijama u iznosu od najmanje 15 000 eura i sumnjivim transakcijama početi sa radom 4.jula 2016. godine.

više...
14.06.2016.

Sankcije prema Sjevernoj Koreji

Ovdje možete preuzeti Rezoluciju 2270 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija koja se odnosi na sankcije prema Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji.

više...
14.06.2016.

Ukidanje sankcija prema Liberiji

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija usvojio je Rezoluciju 2288 (2016) kojom je ukinut sankcioni režim prema Liberiji uključujući i sankcije na oružje, koje su ostale na snazi nakon postepenog ublažavanja mjera ograničenja. Takođe, ovom Rezolucijom ukinut je mandat Komitetu SB-a uspostavljen Rezolucijom 1521 (2003) i Panelu eksperata zaduženom za nadgledanje primjene sankcija prema Liberiji.

više...
09.06.2016.

-Predstavnici Crne Gore na 24. Plenarnom zasijedanju EAG grupe-

-Predstavnici Crne Gore na 24. Plenarnom zasijedanju EAG grupe-

Predstavnici Crne Gore, direktor Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma Vesko Lekić i pomoćnik direktora Radomir Todorović učestvuju na 24. Plenarnom zasijedanju EAG-a (Evro-azijska grupa za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma ). Pomenuto zasijedanje se održava u Astani, Kazahstan, u periodu od 06. do 10. juna 2016.godine.

više...
27.05.2016.

OBAVJEŠTENJE ZA OBVEZNIKE

Obavještavamo obveznike da je u toku završna faza razvoja i implementacije novog softvera za potrebe Uprave za sprječavanje pranja novca i finasiranja terorizma. Naime, novi softver, čija je izrada omogućena kroz IPA projekat “Podrška EU vladavini prava“ (EUROL), će znatno unaprijediti i ubrzati komunikaciju između Uprave i obveznika, i donijeti izvjesne novine u načinu izvještavanja, među kojima su najznačajnije: • Mogućnost elektronskog izvještavanja o transakcijama za sve vrste obveznika popunjavanjem elektronskog obrasca ili uploadom XML fajla sa transakcijama • Sigurna razmjena dokumenata (https download i upload) uz prijem potvrda o uspješno primljenim ili poslatim dokumentima, i notifikacijama o pristiglim dokumentima na e-mail • Pristup web portalu Uprave uz korišćenje digitalnog certifikata, korisničkog imena i lozinke

više...