Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
27.05.2016

OBAVJEŠTENJE ZA OBVEZNIKE

Obavještavamo obveznike da je u toku završna faza razvoja i implementacije novog softvera za potrebe Uprave za sprječavanje pranja novca i finasiranja terorizma. Naime, novi softver, čija je izrada omogućena kroz IPA projekat “Podrška EU vladavini prava“ (EUROL), će znatno unaprijediti i ubrzati komunikaciju između Uprave i obveznika, i donijeti izvjesne novine u načinu izvještavanja, među kojima su najznačajnije: • Mogućnost elektronskog izvještavanja o transakcijama za sve vrste obveznika popunjavanjem elektronskog obrasca ili uploadom XML fajla sa transakcijama • Sigurna razmjena dokumenata (https download i upload) uz prijem potvrda o uspješno primljenim ili poslatim dokumentima, i notifikacijama o pristiglim dokumentima na e-mail • Pristup web portalu Uprave uz korišćenje digitalnog certifikata, korisničkog imena i lozinke
USPNFT

aspn

Aktuelnosti

04.10.2018.

-Regionalna konferencija šefova finansijsko-obavještajnih službi u Mostaru, Bosna i Hercegovina-

U Mostaru se, u periodu od 3. do 4. oktobra, održava regionalna konferencija šefova finansijsko-obavještajnih službi iz regiona, pod pokroviteljstvom UNODC-a.

više...
27.09.2018.

- 25. Plenarno zasijedanje Egmont grupe u Australiji-

Direktor Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma Vesko Lekić prisustvuje na 25.Plenarnom zasijedanju Egmont grupe, koji se održava u Sidneju, Australija(23.-28.septembra). Na marginama pomenutog zasijedanja potpisan je sporazum o saradnji sa finansijsko obavještajnom službom Bangladeša. U dosadašnjem periodu Uprava je potpisala sporazume o razmjeni finansijsko obavještajnih podataka sa 35 država članica Egmont-a.

više...
17.08.2018.

Zakon o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma

Ovdje možete preuzeti Zakon o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma od 06.07.2018 godine.

Download više...
05.07.2018.

Javno saopštenje FATF od 29. juna 2018

Pariz, Francuska, 29. jun 2018. godine - Radna grupa za finansijske mjere u borbi protiv pranja novca (Financial Action Task Force - FATF) je tijelo odgovorno za uspostavljanje globalnih standarda u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma (SPN/FT). U cilju zaštite medunarodnog finansijskog sistema od rizika koje sa sobom nose pranje novca i finansiranje terorizma, i podsticanja što veće usklađenosti sa standardima za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma, FATF je identifikovao države koje imaju strateške nedostatke i sa njima radi na otklanjanju tih nedostataka koji predstavljaju rizik po međunarodni finansijski sistem.

Download više...